Bijuterii pentru fiecare zi

Ce am mai lucrat in ultimul timp....

Accesorii de sezon

fiecare sarbatoare cu accesoriile ei...

Pentru tine...

...sau pentru copilul din tine

stephanie

Enjoy !

marți, 31 ianuarie 2012

Culoarea anului 2012- Tangerine tango

 V-ati gandit vreodata ca exista atatea denumiri de culori? Ei bine, anul acesta institutul Pantone Color da verdictul: culoarea anului 2012 este Tangerine Tango, un portocaliu-rosu electric.

Factorii luati in calcul de Institutul Pantone Color pentru alegerea culorii anului au fost: prezentarile de moda, tesaturile folosite, cultura pop si obiceiurile cumparatorilor.

"Am ajuns la aceasta nuanta de portocaliu deoarece este o culoare datatoare de curaj si optimism!", declara directorul executiv Leatrice Eismen.  Alte culori propuse de institut: movul zorelelor,lila deschis,solar power (galben solar),Sodalite blue (albastru sodalit),Cabaret (roz intens),Starfish (gri stea de mare),Cockatoo (albastru exotic),Driftwood (gri pluta),Margarita (verde pal).(pentru mai multe detalii despre culori -click)




Ce noroc pe mine ca am deja ceva portocaliu mandarina :P Am imprumutat-o la  sedinta foto a Danei.Am atasat si o propunere de machiaj pentru ca va sfatuiesc sa purtati culoarea cum puteti: pe haine, accesorii sau machiaj:)


 O sa pregatesc si eu niste accesorii.
Enjoy the coulours !


duminică, 29 ianuarie 2012

Cum sa-ti faci accesorii pentru incaltaminte (UGG)

Recunosc ca asa ceva nu mi-a trecut niciodata prin cap: sa imi accesorizez incaltamintea de iarna. Vara ma gandeam cum sa pun margele pe slapi sau sandale, dar la vestitele UGG-uri chiar nu m-am gandit pana acum.

Pe site-ul Make Jewellery gasiti toate informatiile necesare pentru a va face singure aceste accesorii : materialele necesare si instructiuni-how to make. Totul este in engleza, daca nu va descurcati puteti pune google sa va dea varianta trandusa a paginii. Imaginea oricum este destul de sugestiva.

Daca va intereseaza, instructiuniile sunt aici : http://www.makejewellerymagazine.com/index.php/projects/best_foot_forward/

Va sfatuiesc sa purtati accesoriile dupa ce se mai topesc zapezile:).
Spor la margelit!


miercuri, 25 ianuarie 2012

Vremea ametistului

Nu stiu daca mereu a fost asa, dar de la o vreme ametistul este foarte cautat. La fel de mare succes il au toate accesoriile de culoare mov, indiferent de materialul lor.

Originea etimologică a numelui provine din limba greacă αμεθυστoς (amethystos) = „contra beției”, numele acesta se datorează credinței că persoana care poartă un ametist este cruțat de beție la consumarea vinului. O altă variantă a originii etimologice a numelui de ametist provine din legenda în care Bachus zeul vinului a turnat vin pe o nimfă care era transformată in cristal, cristalul devenind violet. Ametistului i se mai atribuie rolul de apărare contra demonilor, contra furtului, această credință explică faptul că mormântul merovingienilor conținea șiraguri de ametist.

Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz. Culoarea este distríbuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise.

 Schimbarea culorii se realizează prin expunerea la soare sau la căldură un timp mai îndelungat mineralului.


Romanii credeau ca ametistul are puterea de a apara oamenii de la furia zeilor, iar in Evul Mediu doar persoanele nobile aveau voie sa poarte aceasta piatra.
 


Pentru mai multe mii de ani, reprezentantul cel mai frapant al familiei cuart a fost o bijuterie râvnita de către prinţii. Moise a descris-o ca un simbol al Duhului lui Dumnezeu în hainele oficiale ale Marelui Preot al evreilor, şi împărăteasa Ecaterina a Rusiei a trimis mii de mineri  în Urali să-l caute. 


Si eu sunt fermecata de ceva timp de margele din ametist. V-am lasat ca dovada cateva creatii pe care le-am realizat de-a lungul timpului din ametist.




Spor la margelit !



joi, 19 ianuarie 2012

Agrafe cu nasturei


  
De cand ma stiu am avut in casa o cutie cu nasturi cazuti, gasiti sau de la lucruri care se deteriorau. 
La prima vedere nu le dam importanta decat nasturilor metalici, cu diferite gravuri si modele impunatoare. La o " a doua vedere" lucrurile se pot schimba.Puteti face niste accesorii dragute si cu nastureii mai mici.



marți, 3 ianuarie 2012

Tehnica soutache


O alta metoda de a realiza niste bijuterii minunate. Nu am gasit atat de multe informatii despre tehnica( cum speram) asa ca va transmit concluziile mele. Insa imaginile gasite cred ca va vor indruma sa incercati, indiferent ca aveti sau nu prea multe informatii.

Primul lucru facut :am cautat in dictionar si am gasit ca "soutache" inseamna panglica.

La noi, snurul se numeste suitas si conform dex "suitaș, suitáșe, s.n. (reg.) șiret îngust de lână, de mătase sau de fir folosit ca ornament la îmbrăcăminte;"

Se mai folosesc margele, ac si fir cu care elementele se prind intre ele.

Mai multe nu stiu sa va explic, va las cateva tutoriale poate incercati voi, si cateva imagini care sa va convinga de faptul ca trebuie sa incercati.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q2ct_5h5VCU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_R8TLLXMYXs[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pZtKbIo4CZI[/youtube]


                                                                          Cielo Design
Astept imagini cu creatiile voastre daca reusiti !


luni, 2 ianuarie 2012

Cruciulite din sarma argintata

In vara am avut o tema de realizat, pentru un proiect pe care nu am apucat sa-l finalizez. Rezultatul a fost o colectie de cruciulite- pandantiv, realizate din sarma argintata sau cupru, cu sau fara margele.





Sper sa va placa si sa va inspire si sa vedeti prin ele ce este si dincolo de bijuterie.Imi pare rau ca atunci nu am dat o importanta prea mare pozelor :) eram prea grabita . Poate va ajuta impreuna cu cruciulitele mici pentru botez la vreun eveniment special.

duminică, 1 ianuarie 2012

Un an nou , cu accesorii noi !

La multi ani !

Incepem anul cu bucurie si cu accesorii noi. Cerceii si bratara sunt o comanda speciala, realizata din cupru, lapis lazuli si opalit.










Twitter Facebook Favorites More