joi, 15 noiembrie 2012

Influente Kabbalah







Bratara din ata rosie isi are originea in Kabbalah, fiind purtata ca un talisman impotriva ghinionului adus de "evil eye" (invidia, gelozia si resentimentele celor din jur). Ea se leaga sau se poarta de obicei pe mana stanga, aceasta fiind partea (palma) care primeste, partea prin care energia intra in corp.

Culoarea rosie nu este aleasa intamplator, se spune ca rosul simbolizeaza pericolul, iar o bratara in aceasta nuanta ne protejeaza impotriva gandurilor negative care sunt indreptate catre noi si ne aduce noroc.

Foarte populara a devenit acum cativa ani cand Madonna, proaspata membra Kabbalah, si-a facut aparitia cu o astfel de bratara. Trend-ul a luat amploarea cand multe alte vedete au inceput sa o poarte.

In legendele chinezesti se spune ca sufletul tau pereche, dar si toti oamenii importanti pe care o sa-i intalnesti in viata ta, sunt legati de tine cu un fir rosu invizibil.
Modul in care se realizeaza o astfel de bratara are 3 simboluri foarte importante: culoarea rosie, innodatul atei si forma circular.

 

O alta legenda spune ca poti sa iti pui o dorinta atunci cand legi bratara la mana. Bratara nu trebuie scoasa niciodata (dormi cu ea, te speli cu ea), decat in momentul cand aceasta se rupe, moment in care dorinta ta s-a implinit.
Snurul rosu vine din Kabbalah, fiind darul divin de la mormantul sacru al mamei Rachela. Potrivit unei traditii, un snur rosu se invasoara la mormant de sapte ori, devenind astfel sacru si cu puteri tamaduitoare, vindecand pe oricine il poarta la mana.
De sapte ori in jurul mormantului semnifica cele sapte zile in care Dumnezeu a creat lumea, iar culoarea rosie simbolizeaza sangele Rachelei. Se crede ca snurul rosu ofera protectie celor care au nevoie, prosperitate celor saraci si copii femeilor infertile. Ceremonia de infasurare a snurului pe mormant si transformarea acestuia intr-unul sfintit este un ritual insotit de rugaciuni catre Dumnezeu si mama Rachela.
Superstitiei deochiului i se ofera foarte mare importanta in diferite culturi religioase, astfel ca oamenii au gandit modalitati de aparare impotriva energiilor negative pe care ceilalti le indreapta ( constient sau inconstient ) asupra noastra. Turcii tin la intrarea in casa si in bijuterii “nazar boncuk”, iar popoarele arabe au “hamsa”, mana lui Fatima, fiica profetului Mohamed.
Insa, cea mai populara forma de protectie impotriva deochiului este snurul rosu purtat la mana. Chiar si in cultura noastra, copiilor mici li se pune la mana un astfel de snur pentru a nu fi deocheati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Facebook Favorites More