miercuri, 10 august 2011

Cursuri de handmade


 M-am gandit sa va prezint cateva cursuri de handmade pe care le puteti urma in cazul in care vreti sa invatati sa realizati bijuterii. Acestea sunt foarte utile deoarece aveti parte de ajutor din partea "profesorilor" care nu sunt neaparat persoane cu diploma, ci persoane cu experienta.


Week-endul acesta se organizeaza un workshop pentru cei care lucreaza cu sarma, tema fiind un inel cu piatra semipretioasa (cel din imagine). Workshop-ul dureaza aprox. doua ore. Pentru detalii sau inscriere vizitati smart bijou- weaving advanced

 Cursuri Smart Bijou - primul curs complet de confectionare bijuterii. Cursul se desfasoara pe durata a 2 week-enduri si are patru module.Toate materialele si ustensilele sunt asigurate si toate bijuteriile lucrate le iei acasa. Sfaturi, ponturi, bauturile si distractia sunt din partea casei. Puteti opta si pentru un singur modul. Din cand in cand puteti gasi cursul pentru incepatori Start Smart ( 3 ore ) pe site-uri precum Fun Deal la oferta speciala.



Cursuri de handmade de la Eurocor , din pacate nu au si un curs demonstrativ gratis, cum au pentru multe din cursurile lor. Avantaj : inveti de acasa. Pretul pe modul : 59 lei. Nr. module: 16.




Cursuri handmade ( ateliez zuza) organizeaza si ei diverse workshop-uri, printre ele si cel de realizare de bijuterii. Inscrierile se fac pe baza unui formular si cursul are loc atunci cand sunt stransi suficienti participanti. Programul este flexibil si in functie de nivelul fiecaruia.


Zuri si Margeluta au niste workshopuri foarte interesante cu fimo. Tehnicile fimo se impletesc cu imaginatia lor si ies niste teme de sezon splendide. Au avut pana acum doua workshop-uri : colier cu cirese (delicios) si panselute. Nu stiu cand se organizeaza urmatoarele workshop-uri, dar puteti sta cu ochii pe ele.




Un alt workshop interesant mi s-a parut cel al Elfinei, un curs de noduri. Am vrut sa ajung, dar nu s-a mai putut. Sper ca vor mai organiza. Vi-l prezint totusi pentru ca ii admir foarte mult creatiile.Puteti lua legatura cu ea si sa vedeti daca se mai organizeaza ceva. Merita !



Alte cursuri ( despre care nu stiu daca mai sunt valabile) C&R workshop







Pentru cei care au probleme cu timpul sau banii, exista internetul ! Desigur, timpul de invatare nu va fi la fel de scurt si nu veti primi nici o"mana de ajutor" . Dar daca sunteti pasionati, merita orice !


Voi ati participa sau ati participat la un astfel de curs? Ce parere aveti?  Astept raspunsurile voastre: pareri, experiente sau orice informatie care ar putea ajuta pe cineva.

4 comentarii:

Buna, vezi ca la blogul Elfinei,apare tot Zuri si Margeluta,cred ca ai dat "paste" pe acelasi link. Nu trebuie sa publici asta, e doar pt tine. :)

Da asa este. Din greseala. Am remediat problema. Care dintre cursuri vi se pare interesant?

eu cred ca sunt a big waste of money toate cursurile astea. pt ca exista atata informatie gratuita pe internet, trebuie doar sa ai rabdare si pasiune sa o cauti. pt ca daca nu pui pasiune in handmade, ca in orice alt hobby, tot nu o sa inveti nimic. si mi se pare ca s-au trezit o seama de oameni sa faca bani din piatra seaca. caci sigur nu o sa invete cursantele nimic in cateva ore, indemanarea pt lucrul cu anumite materiale ti-o faci in timp, nu ai cum in 2 ore sa devii expert in handmade...
am cam vazut reclamele la tot felul de asemenea cursuri- ti se promite marea cu sarea, cica o meserie, un venit in plus, ya right, piata de handmade la noi e inca in formare, foarte putina lume cumpara...

Multumesc pentru parerea ta :)
Intr-o oarecare masura ai dreptate, dar sunt cateva puncte in care te contrazic , din experienta :):
- sunt atatea femei care fac cursul pentru ca nu au timp sa invete de pe internet sau pur si simplu, pentru ca sunt la inceput au nevoie sau isi doresc "fizic" o mana de ajutor.Poate vor sa invete in cateva ore/zile ce altii cauta pe net sa invete o saptamana.
- unele persoane doresc sa asculte sfaturile "profesorilor" care povestesc despre toate problemele posibile pe care le-au intalnit, de exemplu in lucrul cu sarma. Afla atatea lucruri intr-un timp scurt, li se raspunde la intrebari mai repede decat daca s-ar inscrie pe un forum si pui intrebari;
- in 2 ore sau cat tine cursul nu pretinde nimeni ca te va invata totul, inveti tehnici pe care ti le perfectionezi mai acasa sau pe care le vei folosi dupa imaginatia ta, depinde doar de tine cat de grandioase vor fi bijuteriile tale.
- este un prim pas in cazul in care nu sti nimic si vrei sa iti faci o afacere din asa ceva ( repet, daca nu ai timp de internet). Numai de tine depinde daca vei sti sa investesti in afacere timp si bani, daca vei reusi sa impletesti talentul, pasiunea fata de bijuterii si marketingul, fara de care nu poti face nimic. E imposibil sa nu vinzi niciodata nimic daca te implici din toate punctele de vedere, si dupa cat te implici vin si veniturile, mici sau mari ( la noi corect nu prea mari). Si daca iti vinzi si cateva bijuterii la prieteni sau colegi de munca, pe langa salariul tau, asta inseamna ca e un venit suplimentar.

Eu am invatat totul singura, dar acum sunt foarte sigura ca nu as avea rabdare sa invat tot ce stie Elfina ( cu noduri) de pe internet. Am incercat, mi s-a parut ca sunt foarte putine informatii si clar as face cursul, doar ca sa o intreb mici "siretlicuri" pe care ea sigur le stie dupa atata munca cu nodurile.

Eu cred ca daca ai banii necesari si nu ai timp pentru internet, sau pur si simplu vrei sa lucrezi cu alte persoane care au aceasi pasiune cu tine sunt perfecte. Plus, e si o metoda de relaxare, atmosfera de la un curs este foarte placuta: se rade, se glumeste, se leaga prietenii si vezi cum aceasi tehnica poate fi folosita in fel si chip. Eu am participat si consider ca este o metoda la fel de relaxanta ca si cum ai merge cu prietenele pentru o zi de relaxare ca intre fete :).

Spor la margelit si te astept sa mai discutam :)Orice parere a voastra poate fi o informatie utila pentru cineva :)

Trimiteți un comentariu

Twitter Facebook Favorites More