Bijuterii pentru fiecare zi

Ce am mai lucrat in ultimul timp....

Accesorii de sezon

fiecare sarbatoare cu accesoriile ei...

Pentru tine...

...sau pentru copilul din tine

stephanie

Enjoy !

miercuri, 30 septembrie 2009

Bratara "Valuri si perle"


Bratara realizata din margele de nisip si perle din sticla de culoare gri (floricica roz este doar de decor, nu face parte din bratara). vandut

joi, 17 septembrie 2009

Cercei " Provocare roz" Vandut


Ciudat nume :) stiu !
L-am ales pentru ca cerceii au fost pentru mine o provocare, am vazut facuti de o persoana foarte talentata, si m-am intrebat daca pot si eu. Am pornit de la o tehnica simpla, peyote, pe care o gasiti explicata foarte bine aici(click aici) , si astfel au rezultat tuburile din peyote. Inspirati-va cu incredere din ideile de pe blog-ul Bijuterii si ingeri, aveti de la cine sa invatati:).
Desi cerceii sunt o copie un pic nereusita, eu ii consider o provocare, care pe viitor se poate imbunatatii.
Revenind: cercei sunt realizati din tuburi din peyote plat, margele din plastic argintii si niste strasuri roz. Lungime : aprox. 6,5 cm. VANDUT

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Idei de....cutii si cutiute !


" Plimbandu-ma" din link in link, am dat peste un blog unde autoarea creaza multe tipare pentru cutii si cutiute. Tiparele se pot copia si printa si astfel puteti avea foarte multe tipuri de cutiute pentru diferite nevoi : cutiute pentru marturii, cutiute pentru creioane, pentru cadouri etc.
Daca aveti imaginatie (si cunostiinte minime cu calculatorul), puteti pastra forma cutiei si schimba textura:). Inspirat-va din aceste idei minunate : http://www.donteatthepaste.com/
Ca sa va convingeti o sa va arat un exemplu, pentru cutiuta propusa :

vineri, 4 septembrie 2009

Cu drag....




Primul eveniment important din viata unui bebe: botezul ! Ce norocos e pentru ca nu prea intelege cata agitatie este in jurul lui ! Vara aceasta am avut parte de o provocare : sa fac impreuna cu prietena mea marturii pentru botez. Si de aici am incercat mai mult : am creat, dupa cum l-a botezat cineva : "patutul blindat"; ca asa e ...si pe timp de criza trebuie sa te pregatesti pentru orice !Ideea de la care am pornit cand am decis sa va povestesc despre "patut" a fost aceea ca puteti face aproape orice cu putina imaginatie,trebuie doar sa aveti curaj sa incercati. Pentru cine nu si-a dat seama inca , patutul este de fapt o cutie in care invitatii lasa darul ( in cazul in care este vorba de un plic si nu ceva mai mare). Materiale folosite :carton, lipici creion, rigla, foarfeca si in cazul acesta, floricele din textil albe si roz (puteti face decupaje din reviste, dupa hartia de impachetat cadouri) si daca vreti, poze cu destinatarul plicurilor :D
In "salteaua" de la patut se strang toate plicurile, dar va sfatuiesc sa o faceti mai mare decat am facut-o eu, pentru ca desi e criza, unde e chef si voie buna, e posibil sa va fie depasite asteptarile !
Cat despre marturii, poate o sa scriu un articol zilele urmatoare, pentru ca au avut si ele o nota de originalitate !
Sper ca v-a placut ideea mea si ca o sa va inspire in caz ca o sa aveti nevoie !

Pietre pretioase, semipretioase


Multi intalnim bijuterii si nu stim din ce materiale sunt facute. Natura ne-a oferit de-a lungul timpului multe bogatii, iar de unele oamenii eu stiut sa profite din plin. Sa invatam sa recunoastem cateva din frumusetiile naturii care, trecute prin mana omului, devin nepretuite !
Pietrele preţioase sunt minerale care, din punct de vedere estetic, arata frumos, fiind folosite ca pietre în bijuterii. După calităţile estetice, ele se împart în pietre preţioase (numite şi pietre nestemate) şi pietre semipreţioase.
În afară de originea minerală (anorganică) mai pot fi şi de origine organica (fosile) ca de exemplu chihlimbarul, sau perlele şi coralii.Stiinţa care se ocupă cu studiul pietrelor preţioase este „Gemologia”.

Este probabil ca pietrele să fi fost folosite ca bijuterii încă din epoca de piatră.

În perioada antică, pietrele preţioase erau folosite ca podoabă împreună cu aurul şi argintul sau cu alte materiale. Diamantul era deja pe atunci o piatra preţioasă foarte apreciată. Pe lângă diamant erau cunoscute şi folosite ca bijuterii,smaraldul,rubinul,safirul si berilul sau chihlimbarul. Nestematele, care deja pe atunci aveau o valoare considerabilă, erau frecvent imitaţii, ca de exemplu agatulprin ardere sau colorare vândut ca piatră preţioasă veritabilă. În antichitate şi Evul Mediu pietrele preţioase erau numai rotunjite prin şlefuire. Şlefuirea cu faţete apare abia după perioada Marilor descoperiri geografice Diamantele sintetice pot fi produse în laborator supunând carbonul unor presiuni şi temperaturi foate înalte. Poate fi folosit aproape orice material bogat în carbon, inclusiv zaharul şi alunele. Primele diamante sintetice de înalta calitate au fost produse în 1970. Cel mai mare diamant descoperit vreodată, cu greutatea de 3 106 carate (621,2 g), numit "Cullinan", i-a fost oferit regelui Angliei, Edward al VIII-lea, de catre guvernatorul Transvaal-ului. A fost tăiat în mai multe pietre încorporate în coroana regală britanică. Koh-I-Nor a făcut parte iniţial din comoara capturată de la moguli de şahul Iranului, în 1739. Recucerit către Sikhs, a fost luată de Anglia când a cucerit Punjabul. Perlele sunt nestemate neminerale produse de stridii. Când un fir de nisip e prins de cochilie, stridia îl acoperă cu sidef, o substanţă protectoare pe care o foloseşte la căptuşirea cochiliei.

Mineralele, care au o calitate corespunzătoare, sunt folosite ca nestemate. Astfel, după felul diferit al mineralului se poate aminti diamantul, chihlimbarul, malachitul, care, din punct de vedere al calităţii, sunt categorisite după diferite criterii. Un criteriu frecvent de stabilire a calităţii unei pietre preţioase este:

  • gradul de transparenţă,
  • puritatea,
  • culoarea,
  • mărimea
  • modul de şlefuire,

Astfel, valoarea diamantului este stabilită după: greutate care este măsurată in carate(1 carat = 0,2 g), puritate, culoare, modul de şlefuire a faţetelor. La unele minerale apar incluziuni străine (impurităţi) în masa cristalului, care determină creşterea valorii. Nestematele sunt tratate frecvent termic, sau radioactiv, pentru a le îmbunătăţi calităţile optice. De exemplu, după un tratament termic, culoarea ametistului (o varietate de cuart) se schimbă din violet în galben, în cazul acesta fiind numit „citrin".

Mineralele folosite ca pietre preţioase pot fi produse şi pe cale sintetică, ca de exemplu zirconia (ZrO2 o imitaţie de diamant) sau coridonul. Calitatea mineralelor sintetice s-a îmbunătăţit substanţial în ultimul timp, determinând folosirea lor pe scară tot mai largă.

sursa:Wikipedia

miercuri, 2 septembrie 2009

Howlit (howlite) - cateva informatii utile


Howlit (howlite), numit dupa descoperitorul sau, Henry How, este un mineral cunoscut mai mult pentru capacitatea de a se asemana cu alte minerale, in acest caz cu turcoazul:

Acesta are o culoare alb, alb-cenusiu, si accepta cu usurinta coloranti care il fac sa semene cu turcoazul (bleu). In acest caz, howlit-ul vopsit este un inlocuitor posibil pentru turcoaz, negustorii necinstiti profita din plin de acet lucru. Dupa o polisare capata o stralucire de portelan care uneori intrece multe pietre nevopsite.
Desi are o duritate cazuta, are o rezistenta aparte.
SUA ( California) si Canada (Nova Scotie) sunt locuri unde se gasesc cele mai importante zacaminte.
Howlit-ul se formeaza in nodule care seamana cu o conopida.


"Venisioare" ( striatii) negre sunt intercalate fara vreo ordine anume pe toata suprafata mineralului, oferindu-i un aspect aparte. Howlit-ul (magnezit) este un mineral care are un clivaj bun (clivare- proprietate a unor roci sau minerale de a se desface in placi sau in lame dupa suprafete plane).


Cateva bijuterii realizate cu chips-uri din howlit :



Twitter Facebook Favorites More